Hej alla Ericssonseglare!

 

Så har då säsongen äntligen kommit igång.

De flesta av oss har väl gjort sina premiärturer i båtarna?

Efter ett trevligt och välbesökt årsmöte på Älvsjömässan, blev det den sedvanliga turen runt i lokalerna. Inte så många segelbåtar denna gång, men Folkbåten hade faktiskt två båtar där, varav min var den ena, och firade sitt 75-årsjubileum.

Vårens navigationskurs samlade för få deltagare för att driva den i Ericssons lokaler, så vi gjorde upp med leverantören Sjölotsen att ”våra” elever kunde gå in i ett av deras ordinarie tillfällen. Vi håller verkligen Ericssons navigationskompetens uppe!

Sedan hade vi ett väldigt trevligt och informativt möte med Skärgårdsstiftelsen skargardssiftelsenMånga av oss blev ”vän” med den direkt efter hemkomst!

Nästa evenemang är den traditionsenliga ”Frykisregattan. Den seglas i juni och i augusti. Nästa tillfälle är den 17 juni – mer information på Frykisregattans hemsida: http://frykisregattan.se/

Styrelsen önskar medlemmarna en trevlig sommar med många härliga seglingsminnen!

Ericsson Seglarklubb genom

Donald Bratt
F-SWE-1358 Sjöjungfrun

PS Om ni vill se något ovanligt, så är ni välkomna till Search Magazine Classic Yacht challenge där Folkbåtsseglarna utmanar ”essen” från KSSS (bland andra OS seglarna i 470, Anton Dahlberg och Fredrik Bergström) i lagsegling.
http://www.searchmagazine.se/segling

Tävlingen arrangeras av Vikingarnas SS, Search Magazine och Sv Folkbåtsförbundet den 6/6 på Hundudden (vid Kaknästornet).
http://vss.nu/kappsegling/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *